Workflow

M-Files biedt de mogelijkheid om uiteenlopende processen te ondersteunen en beheersbaar te maken door middel van workflows. Medewerkers worden via taken en email notificaties betrokken bij het uitvoeren van bepaalde acties. Alle workflowprocessen kunnen op maat worden geconfigureerd zodat uw organisatie zijn eigen werkwijze niet hoeft te veranderen.

De meeste processen binnen organisaties zijn generiek maar verlopen op een eigen wijze. Enkele voorbeelden processen zijn:

- Controle en verwerking van inkoopfacturen
- Beoordelen en goedkeuren van investeringsaanvragen
- Controle van opdrachtbevestigingen
- Behandeling van klachten
- Behandeling van aanvragen
- Aanvragen van vergunningen
- En veel meer

Interactie met de gebruiker

De software beschikt over een intern postvak waar de uit te voeren taken (workflowstappen) van een gebruiker worden getoond. Tevens is het mogelijk om een notificatie hiervan naar een mail client te versturen. Alle gegevens die aan een document worden toegekend tijdens de workflow, worden in een zogenaamd logdocument opgeslagen. Zo is precies te zien wie, wat, wanneer heeft gedaan. Deze protocollen blijven onderdeel van het desbetreffende document.

Gebruiksgemak staat voorop

Elk document dat is gearchiveerd en waar een workflow voor beschikbaar is, kan handmatig in een workflow geplaatst worden. Eén muisklik volstaat om de workflow te starten. Tevens is het mogelijk om workflows automatisch te laten starten bij het importeren van een document of bij een statusverwisseling. Van een document dat zich in een workflow bevindt, is direct te zien in welke status het document zich bevindt. Wanneer een gebruiker een document ter beoordeling in zijn mailbox krijgt, kan deze via een preview het document controleren en eventueel gegevens in- of aanvullen en deze vervolgens doorsturen naar de volgende stap in de workflow.

© COPYREPUBLIC, alle rechten voorbehouden.
Vrijheidsstraat 38, 9665 KW Oude Pekela
Tel: 0597-854327


KvK: 57383448
Bank: NL 68 ABNA 0419878386